Intrebari frecvente
Ten tip I : ten foarte deschis, par rosiatic, ochi albastri, tendinta foarte puternica de a manifesta arsuri solare. Pentru acest fototip nu este recomandata expunerea la solar/soare.
Ten tip II : ten deschis, par blond spre castaniu mediu, ochi albastri spre gri sau verzi, tendinta puternica de a manifesta arsuri solare. . Pentru acest fototip nu este recomandata expunerea la solar/soare.
Ten tip III : ten normal, par blond inchis spre castaniu, ochi gri spre caprui, tendinta moderata de a manifesta arsuri solare, bronzare moderata. Timp recomandat de expunere la solar: 8 minute – maxim 25 minute.
Ten tip IV : ten maroniu deschis spre masliniu, par saten inchis si ochi caprui-caprui inchis, rar tendinta de a manifesta arsuri, bronzare intensa. . Timp recomandat de expunere la solar:10 minute – maxim 30 minute.
Ten tip V : ten maroniu inchis, par saten inchis-negru, ochi caprui inchis, foarte rar tendinta de a manifesta arsuri, bronzare intensa, uniforma. . Timp recomandat de expunere la solar: 10 minute – maxim 30 minute.
• Persoanele cu ten tip I si II
• Persoanele cu multe alunite, pistrui, negi
• Persoanele cu probleme dermatologice, lupus, afectiuni ale sanilor, diabet, afectiuni cardiace, cancer, epilepsie.
• Persoanele aflate sub influenta tratamentelor medicamentoase (antibiotice, diuretice, antihistaminice, antipsihotice, tranchilizante )
• Persoanele aflate sub influenta alcoolului, drogurilor
• Femeile gravide si femeile care alapteaza
• Persoanele sub 18 ani
• respectati recomandarile personalului privind durata de expunere si intervalele de expunere
• respectati un minimum de 48 ore intre primele doua expuneri si un minimum de 24 ore intre urmatoarele sedinte
• nu va expuneti la mai mult de o sedinta de bronzare pe zi
• nu va expuneti la soare si la aparatele de bronzat in aceeasi zi
• purtarea ochelarilor de protectie este obligatorie pt ca radiatiile UV va pot afecta ochii
• demachiati-va inainte de sedinta de bronzare, nu folositi uleiuri sau creme SPF pt ca acestea impiedica bronzarea. Indepartati produsele cosmetice de pe piele înainte de şedinţa de bronzare pt ca unele dintre ele pot creste sensibilitatea pielii la radiatiile UV
• pentru un bronz uniform este recomandat peelingul corporal si hidratarea pielii, o piele uscata nu se bronzeaza
• in timpul bronzarii este recomandat sa va miscati pt a nu transpira si pt a va bronza uniform
• pentru un bronz rapid si de lunga durata este indicat sa folositi lotiunile acceleratoare special create pt bronzarea la solar. Aplicati lotiunea uniform, cu miscari circulare iar 4 ore de la aplicare nu faceti dus pt ca lotiunea actioneaza si dupa sesiunea de bronzare si se diminueaza efectele ei. Daca nu folositi lotiuni acceleratoare o ora dupa sedinta de bronzare nu faceti dus.
• dupa expunere folositi o crema hidratanta, speciala pt bronzarea la solar, care are rolul de a hidrata si mentine bronzul mai mult timp
• persoanele care au alergii la anumite substante sunt rugate sa anunte personalul in cazul in care vor sa foloseasca lotiuni acceleratoare pt a verifica compozitia acestora si a elimina astfel riscul de aparitie al alergiilor
• imediat dupa dus, exercitii fizice, sauna, piscina, nu aveti voie la solar atata timp cat pielea continua sa transpire, pentru ca se reduce efectul bronzarii
• dupa solar nu aveti voie in aceeasi zi la sauna, masaj, piscina, tratamente corporale( mai ales impachetari corporale cu produse iritante ex cremele anticelulitice cu efect termic, cu ardei)
• dupa microdermabraziune, peeling mecanic sau chimic facial, epilare definitiva IPL / SPL, nu aveti voie sa va expuneti fata la solar
• nu aveti voie la solar in perioada menstruala
• nu aveti voie la solar dupa epilarea cu ceara
• in cazul în care apare o arsura (inrosirea pielii sau formarea de vezicule), mancarimi ale pielii, intrerupeti orice expunere suplimentara panăala vindecarea completa.
Timpul de expunere pentru prima sedinta de bronzare variaza intre 8 – 10 minute, in functie de tipul de ten.. Dupa prima sedinta se face pauza 48 de ore iar dupa aceea, se creste timpul de expunere cu 2-5 minute de la o sedinta la alta. Intervalul de timp intre urmatoarele sedinte este de minimum 24 ore. Bronzul ideal il veti obtine dupa 7-8 sedinte efectuate intr-un interval de 15 zile. Specialistii considera ca timpul optim de expunere este de maxim 24 minute, care echivaleaza cu o expunere la soare de o ora. Pentru mentinerea bronzului e necesara o sedinta de bronzare pe saptamana.
Diferenta dintre cele doua aparate de bronzare este pur si simplu de preferinta. Aparatul de bronzare orizontal ofera o pozitie mai confortabila si o bronzare mai eficienta a picioarelor.
Utilizand un aparat de bronzare vertical obtineti un bronz uniform in partea superioara a corpului, dar in zona picioarelor bronzul nu este atat de intens mai ales in cazul persoanelor care au probleme cu circulatia sangelui.
Pentru rezultate optime este recomandat sa alternati cele doua tipuri de bronzare orizontala respectiv verticala.
Nimic special pentru ca in interiorul cabinei de bronzare ai parte de intimitate deplina astfel incat e alegerea ta daca iti doresti sa pastrezi lenjeria intima sau nu, pentru a evita dungile si a te bronza uniform. Expunerea completa este unul dintre avantajele bronzarii la solar!
Pont: foloseste stickere pentru bronzare (acestea indica nivelul de bronzare si creeaza un tatuaj temporar dragut).
Purtarea ochelarilor de protectie este obligatorie. Expunerea excesiva la razele UV iti poate afecta ochii. Saloanele noastre iti pun la dispozitie gratuit ochelari de protectie speciali pt bronzarea la solar, pe care ii vei gasi in fiecare cabina de bronzare ( daca nu ii gasesti in cabina de bronzare, cere de la receptie o pereche de ochelari). O alta optiune este sa cumperi o pereche de ochelari de unica folosinta, de la receptia salonului. Daca inchizi ochii sau daca ii acoperi cu un servetel sau prosop nu este suficient, protejarea ochilor este responsabilitatea ta.
Foloseste cu incredere lotiunile acceleratoare Australian Gold, sunt numarul 1 mondial. Gandeste-te ce vrei sa obtii cand alegi o lotiune:
• Cremele hidratante sunt esentiale in procesul de bronzare pentru ca bronzarea usuca pielea. Daca bugetul tau e limitat, nu renunta la aplicarea unei lotiuni acceleratoare pentru ca e foarte important sa o folosesti, mai bine alege cea mai ieftina lotiune pentru a te bronza deoarece aceasta contine baza necesara pentru ati hidrata si proteja pielea.
• De asemenea, daca vrei sa obtii o bronzarea mai rapida si mai intensa, alege lotiuni care contin bronzanti sau intensificatori ai bronzului – vor avea mentionat pe ele un indicator al nr de bronzanti, de ex: 10X , 30X , 45X etc. Cu cat numarul de bronzanti este mai mare,cu atat mai rapid si mai intens va fi bronzul tau.
• Daca te intrebi ce fac in plus lotiunile acceleratoare cele mai scumpe, acestea, pe langa faptul ca au in compozitie uleiuri, vitamine siminerale care ingrijesc suplimentar pielea, au ca efect mentinerea bronzului o perioada mai lunga de timp decat celelalte lotiuni mai ieftine.
Rolul lotiunii de bronzare este acela de a hidrata, accelera si mentine bronzul pentru mai mult timp. Folosind o lotiune de bronzare se poate mari rezultatul bronzarii cu pana la 50%! De asemenea,in lipsa unui agent hidratant in epiderma, pielea se usuca, este expusa inrosirii si poate suferi arsuri.
In studiourile noastre exista 2 tipuri de lotiuni: lotiuni care se folosesc inainte de bronzare, care au rolul de a hidrata, accelera si mentine bronzul pt mai mult timp si cele care se folosesc dupa bronzare care ajuta la intretinerea culorii pe o durata mai lunga de timp.
Daca ati folosit un accelerator de bronzare, este indicat sa faceti dus dupa 4 ore deoarece crema are un efect prelungit. Daca nu ati folosit accelerator, puteti sa faceti dus dupa 2 ore de la bronzare.
Este recomandat sa faceti pauza minim 24 h intre sedinte . Regula de baza: maximum 10 sedinte intr-un interval de trei saptamani.
Este interzisa expunerea la solar in aceeasi zi cu expunerea la soare pentru ca se pot produce arsuri ale pielii!
In jur de doua pana la patru saptamani de la expunere. Datorita regenerarii naturale a pielii, celulele stratului superior se exfoliaza. Dupa aprox. 28 de zile, pielea va fi automat regenerata. Printr-o ingrijire corespunzatoare, cu produse cosmetice speciale dupa bronzare, bronzul poate fi prelungit.
Pentru a pastra bronzul un timp indelungat, iata cativa pasi pe care trebuie sa-i iei in considerare inca din momentul in care doresti sa incepi prima sedinta de bronzat la solar:
1. exfoliaza delicat pielea odata pe saptamana;
2. foloseste o lotiune acceleratoare Australian Gold, special creata pt bronzarea la solar, chiar inaintea sedintei de bronzare. Are rolul de a hidrata si intensifica culoarea si a mentine bronzul un timp indelungat;
3. nu face dus cel putin 4 ore dupa sedinta de bronzare pentru a permite bronzului sa se fixeze;
4.aplica o lotiune speciala dupa bronzare Australian Gold imediat dupa dus. Are rolul de a hidrata, calma pielea si a fixa mai bine culoarea.
Partea inferioara a bratelor si picioarelor nu se bronzeaza atat de bine pentru ca pielea din acele zone contine mai putine celule formatoare de pigmenti decat restul pielii. Fata nu se bronzeaza atat de usor deoarece contine un strat cornos mai profund, ca protectie impotriva razelor UVB. Pistruii si petele pigmentare sunt o acumulare de pigment de melanina si din acest motiv se vor colora mai intens si mai rapid decat restul pielii. Partile de piele pe care stam au o circulatie mai greoaie. Lipsa de oxigen poate conduce la o colorare redusa a pigmentilor de melanina. Bronzul fara acesti ‘factori de presiune’ este astfel mai bine obtinut prin intermediul aparatelor cu placa ergonomica, concepute din mase plastice acrilice.
Noile lampi de bronzare cu colagen au un spectru perfect echilibrat de lumina UV si infrarosie. Lumina UV provine de la o lampă excelentă de 0,3 care conduce spre un bronz inchis, de lunga durata, lampa protectiva cu pielea ta iar lumina roșie stimulează producția de colagen cuefect antirid, antiimbatranire, de revitalizare si reintinerire a tenului, fixare a calciului sistabilizarea nivelului de vitamina D din organism.
Beneficiile luminii rosii:
• Tonifica si da fermitate pielii
• Reduce ridurile si liniile fine
• Uniformizeaza pigmentarea
• Ajuta pielea deteriorata sa se refaca de 200% de ori mai repede
• Tratament eficient pentru psoriasis si eczeme
• Reduce vergeturile si cicatricile
• Tratament eficient pentru acnee
• Reface gradul de hidratare al pielii
• Reface pielea care a suferit arsuri solare
• Sporeste circulatia sanguina
• Atenueaza durerile articulare
Ideal este sa lasati arsura sa se vindece, neexpunandu-va la soare/solar pana la vindecarea completa; ingrijiti-va pielea cu produse hidratante si consumati multe lichide. In cazul unei arsuri severe, consultati medicul.
• Razele UV remediaza carenta de vitamina D
• Expunerea la razele UV reduce sensibilitatea la infectii in timpul sedintelor de antrenament ale sportivilor de performanta.
• Rezele UV contribuie la diminuarea riscului de osteoporoza prin reglarea aportului de calciu in organism si consolidarea structurii oaselor
• Expunerea la razele UV ajuta la remedierea afectiunilor pielii (acnee, neurodermita, psoriazis)
• Vitamina B6 formata sub actiunea luminii UV este absorbita direct la nivelul inimii, al pielii si oaselor. Ea actioneaza precum un veritabil “hormon solar” fiind un factor esential de aparare impotriva bolilor canceroase, a tulburarilor cardiace si de circulatie sangvina.
• Lumina UV atenueaza tulburarile legate de menopauza si de irigare sangvina
• Rezele UV activeaza eliberarea de neurohormoni si declanseaza (dupa 6 sedinte de expunere realizate in 3 saptamani) modificari psihologice pozitive, traduse pintr-o reala stare de bine.